Go to Top

Zij durven, doe je mee?

Eind augustus werkte ik mee aan een workshop over sociale inclusie bij de opening van het academisch jaar van de CHE. Naast collega’s van de CHE hadden ook Aannemings- en transportbedrijf Roseboom Ede en ’s Heeren Loo zich gemeld als organisatoren. In de voorbereiding bleek al snel dat we geen zin hadden in sociaal wenselijke verhalen. We hadden behoefte aan eerlijkheid. En dat krijgt een enthousiast vervolg.

Durf je eerlijk te zijn?

We hadden dus behoefte aan eerlijkheid. Aan durven zeggen dat je het, ook al heb je een goed hart en oprechte intenties, niet altijd goed doet. Dat je vooroordelen hebt als je een CV krijgt van iemand die al een tijdje werkloos is of een naam heeft die in jouw kringen niet voorkomt. Dat het best eens goed zou zijn om die eerlijk onder ogen te zien. En dat het in de praktijk ook wel wat vraagt van de zittende collega’s als zij een nieuwe gehandicapte collega in hun team opnemen.

Zij kiezen voor actie!

We wilden dit niet om in de workshop aan te tonen dat inclusiviteit niet kan! Of dat we vooral beren zien! Wel om onszelf de maat te nemen en samen met andere werkgevers te onderzoeken hoe we hier werk van kunnen maken. Aldus geschiedde. In de workshop werd, tot onze opluchting, deze behoefte breed herkend en een concrete stap gezet.

Doe mee!

Ben je werkgever en durf je dit ook? Meld je dan voor de werklunch op 5 oktober door me een mailtje te sturen. Dan zorg ik voor meer informatie en een uitnodiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *