Go to Top

Ooit gehoord van visionary artists?

Ik ken visionary art uit Afrika. Maar Ede heeft het ook! The Office Gallery, kunst van buitengewone kunstenaars voor gewone kantoormuren. Met de bedoeling je wakker te schudden.

Weer een voorbeeld van inclusief werken

Tijdens de workshop op de CHE waarover ik in deze nieuwsbrief schrijf, ontmoette ik Gert ten Hoven. Hij runt het bedrijf The Office Gallery.

Dit bedrijf verhuurt kunst van buitengewone kunstenaars aan kantoren. Deze buitengewone kunstenaars worden in de kunstwereld ook wel outsider artists genoemd omdat ze niet traditioneel geschoold zijn en veel meer hun innerlijke stem volgen. Deze richting is dus om het zo maar te zeggen niet mainstream en dus heten deze kunstenaars outsiders. Terwijl zij vanuit hun binnenkant werken. Toch vreemd he. Een andere benaming voor deze kunststroming is visionary art. Deze term legt meer de nadruk op de verbeelding van de binnenwereld van de kunstenaar waarin je wordt meegenomen. Een wereld die je misschien niet een-twee-drie herkent, maar die juist daardoor zo boeiend is en je verrijkt. Want hoe zou je innoverend kunnen zijn als je altijd maar bevestigd wordt in wat je al kent?

Innovatie door kijken naar kunst

Juist als je geïnspireerd wilt worden, je wilt laten verrassen door andere inzichten en manieren van kijken of je eigen creativiteit wilt aanboren, werkt deze kunst in je omgeving als katalysator.

Dus, op welke saaie muur kun je wel wat ‘anders’ gebruiken? Check The Office Gallery!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *