Go to Top

Hutje in de wei

Wat heb ik geluk gehad. In de tijd dat ik het prettig vond om een kantoor te hebben zat ik in prachtige oude panden met uitzicht op tuinen en ook nog vlak bij een park of bos. Echt mooi.

Wat nu?

Maar een paar jaar geleden gebeurde er iets bijzonders. Een paar keer vlak achter elkaar werd de huur door de verhuurder opgezegd en moesten mijn collega en ik verkassen. In diezelfde tijd kreeg ik de kans om het familieweitje samen met mijn broer over te nemen van onze vader. Die twee bewegingen die tegelijkertijd op me afkwamen, zetten me aan het denken. Zou het soms de bedoeling zijn dat ik helemaal niet meer in een kantoor zou gaan werken? Hoe zou dat dan moeten? Zouden mijn gasten het niet raar vinden om op zo’n eenvoudige plek terecht te komen? Tja, dat ondervind je natuurlijk pas als je het doet. Ik heb het daarom maar gewoon gewaagd en werk sinds die tijd Op ’t Leukerhout. En ik moet opnieuw zeggen, wat heb ik geluk gehad. Er zijn zoveel dagen dat ik niet in mijn ‘hutje in de wei’ binnen, maar buiten werk, aan de tafel onder de veranda of onder de walnotenboom aan de rand van de vijver. Het blijkt veel vaker mooi weer dan ik dacht. Ik weet trouwens ook veel vaker wat voor weer het was die dag.

De binnenkant

En mijn gasten blijken het fijn te vinden. Ze ontspannen al zodra ze het terras opkomen. Sommigen hebben niet eens in de gaten dat ze hun hakken hebben uitgeschopt om met hun blote voeten het gras te kunnen voelen. Hoe het ook zit, deze plek in de natuur maakt dat buitenkantzaken al snel niet meer zo belangrijk zijn. En voor de gesprekken die we daar voeren over zingeving, levensvragen en loopbaankeuzes is dat een grote plus.

Een poster?

Nu weet ik best dat niet iedereen in de gelegenheid is om in de natuur te werken. Maar, je kunt toch de voordelen van natuur naar je toehalen. Natuurlijk door langs te komen Op ’t Leukerhout als je behoefte hebt aan een goed gesprek. En ik lees in de blog van Marieke dat posters van natuur aan de muur en planten op je kamer ook al goed doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *