Go to Top

Geef je hoofd vakantie en kijk wat er gebeurt

Ik ben een paar dagen ziek geweest en daar ben ik blij om. Het was niks bijzonders, het was dat wat zoveel mensen hadden. Na een paar dagen bedrust kon ik wat aanrommelen in huis, maar dat was het dan ook. Lezen ging niet, werken al helemaal niet, muziek niet, tv niet. Helemaal niks doen, lukte ook niet. Beetje poetsen dan maar. En af en toe een mail. En heel veel met m’n ziel onder de arm. Langzaamaan zakte ik een beetje in of eigenlijk onder dat gevoel.

En daar werd ik wakker. Ik werd me er ineens van bewust dat ik veel eekhoorntjes had gezien, het blad had opgemerkt dat op de stoep lag, gezien had dat het vogelrestaurantje van de buurman goed loopt. De was lag schoon in de kast en de soeppannetjes van  mijn moeder stonden weer klaar om met een groot Dankjewel!  bij haar terug te brengen. En dat was zo’n prettige gewaarwording, ik werd er gewoon vrolijk van.

Mijn alledaagse, gewone leven zit vol moois dat gewoon gebeurt of ik het nu opmerk of niet. Dat kunnen zien, is dat niet waar het om gaat? Ik ben er blij mee.

Misschien een tip voor de feestdagen? Geef je hoofd vakantie en kijk wat er gebeurt. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *