Go to Top

Bezinnen & Meer

Persoonlijke coaching

» Het is je duidelijk geworden, je kunt of wilt niet blijven doen wat je tot nu toe deed. Misschien word je in de komende reorganisatie toch ontslagen of ben je net hersteld van een burn-out. Of je voelt dat je misschien wat anders zou willen, maar kunt niet bedenken wat dat dan zou kunnen zijn. Kortom, je wilt je bezinnen op je loopbaan, zicht krijgen op je mogelijkheden en met iemand sparren.

» Je voelt als leidinggevende aan dat de ontwikkelingen in de samenleving en in je organisatie vragen om een herijking van je visie. De gebruikelijke manier van werken is sleets geworden en je wilt onderzoeken hoe het anders kan. Je zoekt een klankbord.

» Je hebt altijd prettig gewerkt, maar bent een beetje kwijt waar het je nou ook alweer om ging. Je loopt in de tredmolen die je zelf gecreëerd hebt, maar weet niet zeker of je dat nog jaren vol gaat houden. Je denkt wat meer na over de vragen van het leven, je wilt je bezieling verfrissen en daar eens met iemand over praten.

Dit zijn concrete voorbeelden van vragen waarmee mensen me opzoeken. Vaak vergezeld door de behoefte aan diepgang, maar ook aan een praktische insteek. Beide bied ik je graag aan.

Alles wat leeft heeft de ingeboren drang
om tot bloei te komen.
Wat de mens er voornamelijk van weerhoudt om
zich te ontplooien, zijn de ideeën die hij heeft over zichzelf.

Erik van Zuydam

Bezinning in Zuid-Afrika

Heb jij ook weleens de behoefte om aan alle dagelijkse dingen te ontsnappen? Om ruimte en tijd te hebben voor jezelf? Tijd om de balans op te maken, keuzes te heroverwegen en inspiratie op te doen? Dan ben je niet de enige.

Al eeuwen trekken mensen zich regelmatig even terug om stil te staan bij wat er in hen leeft. Om daarna met nieuwe energie, inspiratie en goede moed weer verder te gaan.
Een fijne plek voor zo’n retraite waarin je je kunt bezinnen op vraagstukken in je werk of leven is Diepkloof, een Private Nature Reserve in Zuid-Afrika.

Regelmatig zijn wij op Diepkloof. Zin om mee te gaan?
Zie www.ontmoetingmetdeleegte.nl

Zin op Zondag

Stel je voor…
Zondagochtend.
Een uurtje uitstijgen boven de daagse dingen.
Geinspireerd raken.
En met genoeg energie voor de rest van de week weer naar huis gaan.
Genieten.

Het thema dit jaar is Toeval, toevallig.
Hierover gaan we, op zeven zondagen, in gesprek met een gastspreker en met elkaar.

18 maart 2018, 14.00 uur: Synchroniciteit (film) en Hans Gerding (toelichting en gesprek)
Zie voor de hele reeks: www.deontmoetingbennekom.nl.

Cafe van Verdieping

Ben jij ook iemand die zo af en toe behoefte heeft aan een inspirerende ontmoeting, een verdiepend gesprek, een nieuw inzicht? Dan kun je je hart ophalen bij het Café van Verdieping dat vier keer per jaar georganiseerd wordt in ‘Het Oude Postkantoor’ in Bennekom. 

16 april 2018, 20.00 uur: Peter Samwel, De filosofie van de Tarot
Zie www.cafevanverdieping.nl

Ontspannen in de Ardennen

Voor als je behoefte hebt aan een break en rust en ruimte zoekt. Er even tussenuit. Opladen. Lekker naar buiten en dan de houtkachel aan en de sauna in.

Geniet van ons huis op een plek waar het nog echt donker en echt stil is.
Zie www.vakantiewoninginardennen.nl